Известие

Collapse
No announcement yet.

Няколко дилетантски въпроса относно 156 1.6

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Няколко дилетантски въпроса относно 156 1.6

здравейте.
    От два дни съм горд притежател на Алфа 156 1.6 1998г. Досега карах едно Рено 19 и забелязвам някои разлики , за които искам да ви питам , знаейки че ще получа компетентни отговори
    1. Трябва ли да сменям съединител, ако почти всеки път щом вкарвам задна скорост, прискърцва..А майстора ми каза че съединителя бил наред
    2. Ходих на Елкон и ми откриха повредена Ламбда сонда. Какви вреди носи, освен повишения разход?..
    3. Къде най-често се появява раждичка по красавицата , че да я подсиля?
    4. Нормално ли е да има малко повишени вибрации на купето и волана , при 165 км/ч и 5500 об/мин ? ( колата е 1.6 и минах диагностика на ходова част, смениха две щанги и един носач )
    5. Имам тонколони на вратите и на задната кора,но тия последните не се чуват...Още не съм махал кората,че ме е малко страх и жал още,но дали може да не са вързани или пък изобщо да ги няма?
    6. Ще има ли някакъв проблем , ако си сменя оригиналния радиокасетофон , с конвенционален МР3 ?...Разни майстори ме уверяват, че единствената възможност да си пусна СД в колата е чрез CD changer.
    Еми , " САМО" тези са за сега
    Много благодаря предварително

1 - сигурно е наред, изчакай да паднат оборотите, яко натиснат съединител и ще нацелиш задната и мен ми беше зор в началото
    2 - да
    3 - ако не е удряна, остъргана, очукана - няма да се появи ръжда
    4 - не - това другите да кажат, може да е от баланс на гумите
    5 - на мен на дясната врата ми бяха поставени колоните, но не бяха свързани (разни благословии отнесе неизвестен майстор)
    6 - няма проблем, моят оригинален е краден и сменен с друг и си е пушка, това със cd-чейнджъра май важи само за 166
    Ако парите ти стигат, значи нямаш въображение.
    AR 156, 1.6 TSpark 2000г на метан - R.I.P.

Comment

Първоначално публикувано от mim
      ...
      ше стане човек от теб ей :P
      Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

учителят ми вече е хванал бастуна и се помотва да помогне на човека, та за това аз

Comment

re

благодаря

Comment

По въпроса с радиото - аз като си взех колата нямаше кикакво радио! Само една зееща дупка. Та, свалих си CD плеъра от старата Алфа и го слижих на 156цата. А, за капак сложих едно усилвателче с туба (180W) в багажника. Да има да думка. Така че, колега, с музиката може да се експериментира до безубразие.....
            Alfa Romeo 156 2.0 T.S. Selespeed '00
            Alfa Romeo 155 1.7 T.S. '94
            Alfa Romeo 90 2.0 '87
            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от mim
              1 - сигурно е наред, изчакай да паднат оборотите, яко натиснат съединител и ще нацелиш задната и мен ми беше зор в началото
              2 - да
              3 - ако не е удряна, остъргана, очукана - няма да се появи ръжда
              4 - не - това другите да кажат, може да е от баланс на гумите
              5 - на мен на дясната врата ми бяха поставени колоните, но не бяха свързани (разни благословии отнесе неизвестен майстор)
              6 - няма проблем, моят оригинален е краден и сменен с друг и си е пушка, това със cd-чейнджъра май важи само за 166

Мале, какви кадри градим тук!

Ако ми кажеш за какво се използва изоприпиловия алкохол имаш 6+

Comment

ако ми кажеш - ще знам
                ако кажеш и че е интересно и имам файда да го науча - ще потърся

не офтопиквайте на човека темата

Comment

Първоначално публикувано от Nikiboy
                  Ако ми кажеш за какво се използва изоприпиловия алкохол имаш 6+
                  може ли аз да кажа
                  нека нека
                  моля другарко

разтваря водата в резервоари с гориво и става чудесно за чистене на монитори и още разни нещица
                  Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Виж на http://www.alfa156.net/fr_index.html?/info.html

Comment

Alfa 156

Колега първо искам да ти кажа честито и само да те радва Алфата сега отговорите на въпросите ти!!!

1.Може да нямаш проблем със съединителя може да се налага само да смениш маслото в скоростите.
                      2.Повредена ламбда сонда= на много висок разход на бензин и променливи обороти което води до един напълно различен работен режим на мотора
                      3.както каза колежката mim ако не е удряна ражда трудно
                      4. Не е нормално да имаш вибрации при по-висока скорост може да е изкривено нещо от дупки трябва да я провериш
                      5.НА ЗАДНАТА КОРА НЯМАШ КОЛОНИ има само в предни и задни врати
                      6.Невиждам да има проблем ако си смениш касетофона с Мр3.
                      Успех колега
                      Пусни някоя снимка
                      EX 156 1.6 TS

Comment

2. повредена ламбда - освен, че ще те научат по име на бензиностанцията има и други кофти ефекти ... колата изобщо няма да набира добре (голям кеф е като я смениш и тръгнеш да караш, все едно за 1-ви път и се качваш), ще ти придърпва, особено ако я оставиш да караш на смукач ше изгасне ... абе струва си да я смениш - нея поне ще си я избиеш от бензина после

4. Естествено че е нормално да има повишени вибрации ... все пак караш по БЪЛГАРСКИ пътища ... то ако нямаше вибрации нямаше да е интересно според мен е от настилката ...
                        Аlfa Romeo 156 1,8 TS
                        Fiat Bravo - 1,6
                        Hyundai i20 - 1,2

Comment

Моята имаше вибрации около 150.

Оказа се, че проблема са тампоните на горния носач и крива джанта.

Comment

Working...
                          X